Comunicat arxiu #DefensemDDHH

La Justícia avala el BDS com a eina de solidaritat amb Palestina i arxiva el cas #DefensemDDHH

L’Audiència Provincial de València arxiva el cas #DefensemDDHH i empara el boicot dins de l’exercici del dret a la llibertat d’expressió


L’Audiència Provincial de València ha fallat el sobreseïment i l’arxiu de la causa oberta el 2016 contra nosaltres per un comité sionista que defensa l’apartheid israelià. En la resolució d’arxiu, les magistrades admeten la nostra apel·lació i neguen la comissió de cap delicte en els fets que l’acusació ha intentat provar. El Ministeri Fiscal ja havia demanat l’arxiu del nostre cas el juny del 2020, quan el Tribunal Europeu de Drets Humans també va avalar el boicot dins de la llibertat d’expressió. Aquest arxiu, per tant, dóna legitimitat al boicot com a eina política per a defensar el compliment del dret internacional i els Drets Humans i fa fracassar l’estratègia global sionista i dels seus aliats d’extrema dreta de deslegitimar el BDS (Boicot, Desinversions i Sancions).


L’estiu de 2014, les bombes israelianes assassinaven més de 2.200 palestines (incloent més de 550 xiquetes) a Gaza. En eixos moments, BDS País Valencià (grup al què pertanyen algunes de les acusades) va estar convidat al Fòrum Social del festival Rototom per parlar sobre Palestina i sobre el BDS com a eina política i de solidaritat. Un any més tard, l’estiu del 2015, el mateix festival va convidar el cantant sionista Matisyahu, el qual compta amb un llarg historial de defensa de crims de guerra i de greus violacions dels Drets Humans, de col·laboració amb les institucions israelianes i de finançament del mateix exèrcit israelià que havia massacrat Gaza l’estiu anterior. Nombroses persones i col·lectius, dins i fora del festival, van encetar un debat públic sobre la contractació de Matisyahu que va tindre molt de ressò mediàtic.

Arran d’aquests fets, de manera arbitrària, 8 activistes pels Drets Humans de diversos moviments socials -incloent de BDS País Valencià i BDS Catalunya- vam estar acusades de coaccions, amenaces i incitació a l’odi encetant un procés de repressió política que hui acaba. Durant més de 4 anys, han intentat esgotar-nos i desactivar-nos però no només no ho han aconseguit, sinó que ens han unit i ens han reforçat més. L’apartheid israelià i els seus grups sionistes mai no coneixeran ni entendran què és la solidaritat.

Volem agrair a totes les entitats, espais, col·lectius i persones que ens han donat suport durant aquests més de 4 anys de procés judicial, sense elles no haguérem pogut guanyar aquesta lluita.

Igualment, volem remarcar que aquest procés ens ha unit i fet més fortes en la convicció de la lluita pels drets del poble palestí i pel BDS, i ens ha donat més energia per seguir treballant en la denúncia del règim israelià d’apartheid (un crim contra la humanitat).

Per tot això, us convidem a la roda de premsa que farem demà dimarts 19 de gener de 2021 a les 11.30h a la Plaça de Benimaclet (València) on parlarem les encausades, una representació de l’equip d’advocades i una membre de BDS País Valencià. En aquesta roda de premsa oferirem més detalls sobre l’arxiu del cas i què significa per al lliure exercici de la llibertat d’expressió i la lluita no-violenta pels drets del poble palestí.

Ha guanyat el BDS, ha guanyat Palestina, ha guanyat la solidaritat, han guanyat els Drets Humans.

Defensar els Drets Humans no és cap delicte.
#DefensemDDHH

CONTACTE:
Correu electrònic: defensemddhh@gmail.com
Twitter: @defensem_ddhh

Descarrega el comunicat ací:

A %d bloguers els agrada això: